Adopsjon og fosterhjem

Når du adopterer et dyr fra Moss og Omegn Dyrebeskyttelse, gir du et hjemløst dyr en ny sjanse her i livet.

Les mer Kastrering og ID-merking Dyr til adopsjon

Adopsjon
Når du velger adopsjon fra oss, gir du oss muligheten til å fortsette å redde dyr «der ute» som lider hver dag, ved å gi rom for nye dyr inn. Se på annonsene våre, kanskje du finner et dyr som vil passe din livssituasjon.
Adopterer du et dyr fra oss hjelper vi deg gjennom prosessen, slik at vi i størst mulig grad sørger for at riktig dyr finner veien hjem til deg. Vi har omplassert flere tusen dyr gjennom årene, og fått mange bra tilbakemeldinger på at vi har vært gode rådgivere når det gjelder å matche dyr og nye eiere.
Alle dyr som adopteres fra oss kastreres. I tillegg blir de helsesjekket, ID-merket og får også nødvendige vaksiner.
Vi anbefaler alle å forsikre det nye familiemedlemmet, samt å foreta en årlig helsekontroll.
Vi tar gjerne en prat om adopsjon. Send e-post med navn og tlf.nr.
Fortell litt om deg/dere, og litt om hvordan dere bor.

Om du ønsker å adoptere, eller om du ønsker mer informasjon,
ta kontakt på telefon 915 90 095, eller på epost: dyrinnut@modb.no

Fosterhjem
Vi er avhengige av å ha fosterhjem for å kunne hjelpe dyr som er i nød. Som fosterhjem er du en viktig bidragsyter til at flere dyr får hjelp, samtidig som at disse blir sosialisert og rehabilitert, inntil de er klare til å adopteres til sitt «foralltidhjem».
Utgifter til fôr, veterinærutgifter og utstyr til dyret dekkes av Moss og Omegn Dyrebeskyttelse i sin helhet.
Om du ønsker å adoptere eller være fosterhjem, ta kontakt på telefon 915 900 95, eller på epost: dyrinnut@modb.no

Kastrering og ID-merking

Årlig kampanje på kastrering og ID-merking

Ved å kastrere katten din kan du bidra til å redusere hjemløshet blant katter. 

Det er altfor mange hjemløse katter i Norge, og hjemløse katter sliter, spesielt på vinterstid, og mange lider en langsom og pinefull død.  Mange av disse hjemløse kattene har en gang vært noens familiedyr. Som ansvarsfull katteeier kan du bidra til å senke antallet hjemløse katter ved å kastrere katten din. Både hunn- og hannkatter bør kastreres.

Moss og Omegn Dyrebeskyttelse har i en årrekke hatt en kastrering/ID-merkings kampanje i samarbeid med flere dyreklinikker i Østfold fylke og Akershus syd.

En kjønnsmoden, ukastrert hunnkatt og en ukastrert hannkatt vil, hvis de får gå fritt, i gjennomsnitt produsere 12 unger i løpet av et år. Året etter vil disse 14 kattene kunne produsere 84 kattunger. Innen 10 år vil man i teorien kunne ende opp med over 89 millioner katter. Hovedgrunnen til at det ikke blir så mange katter som dette, er at en stor andel av kattene ikke overlever lenge. Kastrering vil forhindre at mange katter lider og dør av sult, kulde, skader og sykdom.

Ved å kastrere katten din, er du i tillegg med på å øke kattens status. Det blir færre katter i Norge og dermed vanskeligere å få tak i en katt – dette vil igjen gjøre katter mer eksklusive.